Bart Verkuijlen verhindert de doorgang aan een RKPVV-aanvaller. Joris Ganzewinkel (14) en Frank van Berlo kijken toe

Opnieuw een punt voor ELI

Lieshout - Onder een aangenaam zonnetje heeft ELI een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel behaald tegen RKPVV. De felle Helmondse ploeg had een groot deel van de wedstrijd het betere van het spel, maar was vaak te gehaast met het schieten.

De eerste mogelijkheid in dit duel was een kopbal van Niels den Bol, die kracht miste. Even later zag de Helmondse aanvoerder Smits zijn schot rakelings langs gaan. In de 11e minuut was het dezelfde speler, die van eigen helft de voor zijn doel staande Beau Bastiaans bijna verraste met een bekeken lob. De opnieuw degelijk keepende jonge goalie kon de bal nog juist pareren. Met de weer herstelde Ruben van Hoof op het ELI-middenveld kwamen de blauwwitten halverwege de 1e helft op een dan niet onverdiende 1-0 voorsprong. Het was de snelle Willem Slegers, die de buitenspelval handig ontweek en met een hard schot de bal hoog in de touwen joeg achter de kansloze doelman. Direct hierna was het Frank van Berlo, die door goed ingrijpen de snelle gelijkmaker voorkwam. Kort hierna testte de slimme van Lierop Beau Bastiaans van dichtbij met een laag schot, maar deze stond op de juiste plek om de 1-1 te voorkomen. Tot aan de rust was het een pittig duel met kansen over en weer. Zo wist een speler van de bezoekers een goal te voorkomen bij een hard en laag afstandsschot van Joris Ganzewinkel en kon Willem Slegers een snelle actie juist niet doeltreffend afronden.

Na de thee ging RKPVV - duidelijk een van de betere ploegen in deze klasse - op zoek naar een snelle gelijkmaker. De afstandsschoten waren echter nauwelijks een bedreiging voor de ELI-defensie, die opnieuw een hechte indruk maakte. Met de snelle Jordy van den Eijnden in de ploeg kon de thuisclub enkele keren voor het nodige gevaar zorgen. Robin Evers, in de afgelopen seizoenen de goalie van ELI, kon verder onheil voor RKPVV voorkomen. In de 67e minuut viel na een goedlopende aanval dan toch de 1-1 door Swiggers.

De Helmondenaren waren duidelijk uit op de winst en drukten ELI op eigen helft terug. Trainer Michael Thijs bracht hierop Paul van Kuijeren in het veld om meer routine in zijn jeugdige team te brengen.

In de slotminuten wisten de bezoekers nog enkele kansen te creëren, maar de 1-1 stand bleef gehandhaafd. Daarbij had de 43-jarige invaller Maatje, die een week eerder nog het doel had verdedigd, de beste mogelijkheid, maar hij verprutste deze.

Komende zondag is ELI vrij. Dat biedt diverse spelers de kans om te herstellen van hun blessure. Over 14 dagen reist ELI af naar het hooggeplaatste Milheezer Boys.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders, Joris Ganzewinkel, (Jordy van den Eijnden) Frank van Berlo, Harm Hazenveld (Paul van Kuijeren), Niels den Bol, Stijn Donkers, Ruben van Hoof, Willem Slegers en Roel Donkers.