Afbeelding
Foto: Bram van Oosterhout

Twee dagen feest met Villa Ananas rondom Koningsdag

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De voetjes kunnen rondom Koningsdag niet één, maar twee dagen lang van de vloer in Beek en Donk. Naast het traditionele Koningsfestival staat Villa Ananas tijdens Koningsnacht namelijk in het teken van iets nieuws: Tropical Disco Machine. Zo worden de vertrouwde tropische vibe van zaterdag gecombineerd met de lekkerste discohits uit de jaren 70, 80 én 90 op de vrijdag.

Waar Villa Ananas begon als een uit de hand gelopen poolparty op Curaçao is het inmiddels de favoriete tropische verrassing van iedere festivalbezoeker in Nederland. Inmiddels bestaat het al elf jaar en is het publiek deels meegegroeid. Dat is dan ook de reden om Tropical Disco Machine in het leven te roepen. Met niemand minder dan A*fever, dé beste ABBA Tribute Show van Europa, Sweaty Disco en een speciale set van Jamie Johnson en Mr. Bermuda kunnen de bezoekers genieten van de beste discohits op vrijdag 26 april. “We zijn trots op Laarbeek en willen de bezoekers met dit nieuwe concept echt iets tofs bieden. Zo willen we Laarbeek positief op de kaart zetten en is er ook ruimte voor lokale dj-helden als Djims (Mariahout) en Fijnproevers (Aarle-Rixtel)”, vertelt Tim Klomp Bueters namens de organisatie.

De nieuwe aanvulling op het Koningsdagfestival van Villa Ananas duurt van 19.00 tot 01.00 uur en is in het leven geroepen voor een wat oudere doelgroep (30+), maar iedereen boven de 21+ is natuurlijk welkom. Dit jaar is de area geheel overdekt. Dit om met een spectaculaire lichtshow de bezoekers een extra beleving te geven en om er voor te zorgen dat ze er warm bij staan. “In Nederland blijft het een risico met het weer, dus daar wilden we niet op gokken. Maar door de tent kunnen we ook overdag al veel meer gebruik maken van licht en led. Die tropische temperaturen kunnen we daardoor ook garanderen, want je staat droog, warm en ontzettend gezellig.”

Koningsdag
Op zaterdag 27 april organiseert Villa Ananas het Koningsfestival van 14.00 tot 23.00 uur zoals je gewend bent. Deze dag zorgen vaste gezichten als Mr Bermuda, Tomcio, La Bunga, Lova Lova en Marlon Galvao voor een heerlijke hitjesgolf. Aan de programmering is dit jaar een zeer speciale gast toegevoegd, namelijk niemand minder dan Sam Hofman. Villa Ananas is al jaren uitverkocht, maar er zijn nog enkele tickets beschikbaar. “We zijn steeds bezig met kleine veranderingen om het ieder jaar beter en vetter te maken. De ticketverkoop gaat opnieuw erg goed, dus ben er snel bij. We hebben er ook dit jaar weer super veel zin in”, besluit Tim.

Beide evenementen vinden plaats op het KPJ-terrein, Heereindsestraat 8 in Beek en Donk. Er is een ruime fietsenstalling en een parkeerplaats voor auto’s tegenover het Sparta’25 terrein. Deze is ook geschikt voor Kiss & Ride. 

Afbeelding