Afbeelding

Mini-Maestro’s klaar voor dirigeer-debuut

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Het was even slikken voor de jongste dirigenten van Nederland. Maandag mochten ze voor het eerst een echt orkest dirigeren. Eventjes maar, om te proeven. Komende zaterdag maken ze hun officieel mini-maestro debuut in het concert met Harmonie St Caecilia. 

Een mooie ervaring was het. Met gespannen gezichten stapten de jonge dirigentjes op de bok. Die spanning sloeg al snel om in verbazing. Verbazing over de hoeveelheid controle die ze hebben. Harder, zachter, het orkest reageert direct. Maandag was het oefenen, zaterdag is ’t voor het echt. Het is een bijzonder project van Harmonie St Caecilia. De vereniging laat basisschoolkinderen ervaren hoe het is om een orkest te dirigeren. Een muzikaal project over leiderschap, muziek en dirigeren. Het hoogtepunt voor vijf leerlingen is het dirigeren van een heel muziekstuk, komende zaterdag tijdens het mini-maestro concert.

Reserveer een plaats
Dat optreden start 13 april om 15.00 uur in de grote zaal van Het Dorpshuis. De toegang tot het mini-maestro concert is gratis, maar omdat er veel belangstelling verwacht wordt moeten plaatsen gereserveerd worden. Dat kan via de website van harmonie Sint Caecilia, www.harmonielieshout.nl.