John van Kaathoven en directeur Marieke Ham van kindcentrum De Sprankel in Lieshout.
John van Kaathoven en directeur Marieke Ham van kindcentrum De Sprankel in Lieshout. Foto: joost duppen

Leraren en onderwijsassistenten in het zonnetje gezet

Algemeen

Laarbeek - Eindelijk mogen de basisschoolkinderen weer naar school. Na weken van thuisles, les op afstand en vriendjes niet zien, Is het basisonderwijs net voor de carnavalsvakantie weer begonnen. Maar wel met strenge maatregelen zoals het snotneuzen beleid, waarbij gevraagd wordt om kinderen met een snotneus thuis te houden. Slijter John van Kaathoven vond dit een mooi moment om de leraren en de ondersteuning van het basisonderwijs in Laarbeek in het zonnetje te zetten.

"Wat doe je op zondagmorgen in deze corona-tijd? Net als de rest van Nederland kijk je maar wat televisie. Bij toeval kwam ik bij WNL Op Zondag waar Peer Swinkels van Bavaria gepassioneerd zat te vertellen dat ze na de rellen in Eindhoven vonden dat ze iets moesten doen", vertelt John. "Peer Swinkels hoopte dat andere volgden. Dit inspireerde ons om ook iets te doen, maar wat doe je? Dat is voor een slijter niet echt moeilijk, een lekkere fles wijn. Maar dan komt meteen de volgende vraag, voor wie ga je dit doen? Deze vraag was moeilijker te beantwoorden, want er zijn in deze tijd zoveel groepen mensen, die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Na lang praten kwamen we uit bij een groep mensen in onze gemeenschap die een heel belangrijke rol speelt in deze crisis." Een rol die volgens John soms ook wel eens onderbelicht is. Daarom koos hij voor de leraren en het ondersteunend personeel van de Laarbeekse basisscholen. "De creativiteit die nodig is om ondanks alle beperkingen de kinderen een goede basis mee te geven is bewonderenswaardig", aldus John. "Nu de basisscholen weer open mogen, was het ook het moment om dit te doen. Dit voelde goed, dus doen."

Samen met Eenbes basisonderwijs en Grafic Image kon John dit idee snel uitwerken. Op maandag 21 februari werden de attenties coronaproof overhandigd.