Afbeelding

Seniorenvereniging Beek en Donk bezoekt RetroFuture

Algemeen

Beek en Donk - Terwijl de temperatuur buiten opliep tot tropische waarden brachten ruim veertig leden van de seniorenvereniging afgelopen donderdag een bezoek aan het Evoluon in Eindhoven. Daarbij waren veel leden die zich nog goed konden herinneren dat het Evoluon in aanbouw was. Een enkeling was zelfs direct betrokken geweest bij de bouw daarvan in de zestiger jaren.

Er werden herinneringen opgehaald aan bezoeken die jaren gelden gebracht werden aan het Evoluon: het techniekmuseum waar men zelf mocht experimenteren en demonstratiemodellen kon bedienen. Vooral de ‘proef met de bal’ die onder invloed van vloeibare stikstof in splinters uiteen viel was zó herkenbaar. Volgens een van de gidsen was er toen nog geen sprake van stikstofproblemen. 

Na een korte inleiding kon iedereen vrijblijvend de tentoonstelling RetroFuture bezichtigen. Bij RetroFuture liepen de deelnemers door tunnels vol fictie en feiten die de toekomst hebben vormgegeven en werden zij in een speelse setting meegenomen in de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars. Een wereld met design, kunst, wetenschap en film uit het verleden, het heden en gericht op de toekomst. 

Op de vier ‘ringen’ van het Evoluon waren daarvoor tien ideeën over hedendaagse vraagstukken te zien en kon iedereen ook nu weer actief bezig zijn met ‘een knipoog naar het verleden’ en ‘het oog gericht op de toekomst’. Met een blij gevoel over de hernieuwde kennismaking met het Evoluon en een hoofd vol nieuwe ideeën keerde het gezelschap terug naar Beek en Donk.