Afbeelding

Column redactie: Bezint eer u begint

Algemeen Column

Wij plaatsen een bericht op onze site (dat tevens ook op sociale media als Facebook verschijnt) over de stand van zaken rondom het zwembad in Beek en Donk. Veel is daar nog onduidelijk, maar wat vaststaat is dat het huidige zwembad niet jaren meer mee kan.

Verschillende scenario’s liggen voor. De eigenaren kunnen het zwembad renoveren of nieuwbouw plegen. Of het zwembad gaat dicht en dan is er in Laarbeek geen zwembad meer. Bij nieuwbouw/renovatie wordt om een structurele jaarlijkse bijdrage van de gemeente gevraagd. De eerste berichten hierover komen nu pas naar buiten en wij melden die. Besluitvorming is nog heel ver weg.

Maar sommige mensen lezen alleen koppen, scannen een verhaal en baseren daar hun mening op. Zonder de juiste feiten te weten, halve informatie tot zich genomen hebben, beginnen mensen direct (online op sociale media) te roepen dat de gemeente het zwemmen in Laarbeek laat verdwijnen. En dat koppelen ze dan aan een bericht dat de gemeente wel (eenmalig) honderdduizenden euro’s uittrekt voor de aanleg van een voetgangersbrug over het kanaal richting landgoed Eyckenlust. 

Dat laatste is ook nog lang geen uitgemaakte zaak. De gemeenteraad heeft daar vorige week voor het eerst echt over gesproken en het onderwerp komt bij de raadsvergadering weer op de agenda. De brug is onderdeel van een groter geheel (lees het verhaal op de voorpagina deze week). Politieke partijen zijn verdeeld. De een is principieel tegen en wil het geld uitgeven aan andere zaken, de ander staat er voor open.

Maar het wel of niet financieel ondersteunen van een zwembad in Laarbeek heeft niets te maken met het geld uittrekken voor het herstellen van historische verbindingen tussen Beek en Donk en Landgoed Eyckenlust. Wij zijn alleen een boodschapper en melden wat er ook in de Laarbeekse politiek speelt. Voor buitenstaanders is het dan heel makkelijk om op sociale media wat te roepen, onder onze berichten. Maar soms is het goed om een heel artikel te lezen voordat verbanden worden gelegd. Bezint eer u begint.