Afbeelding

Aan tafel bij Noud Maas; Op bezoek bij de huiskamer in Mariahout

Algemeen

Mariahout - Gezellig samen eten in het buurthuis. Dat is iets wat Noud Maas iedere week doet. Hij deelt graag zijn ervaringen over het Eetpunt, één van de huiskamer activiteiten in het buurthuis. Een plek waar hij met veel plezier naartoe gaat om gezellig met anderen samen te eten. Noud Maas is 88 jaar en geboren en getogen in Mariahout.

“Ik vind het leuk om samen te eten en heb een hekel aan koken. Je komt onder de mensen en je kunt gezellig wat buurten. In Aarle-Rixtel was een eetpunt waar ik naartoe ging toen ik daar nog woonde en dat vond ik geweldig! Toen dat hier in Mariahout kwam, heb ik mij meteen aangemeld. Maar het is jammer dat er nu zo weinig gasten zijn. Als er meer mensen zijn valt er natuurlijk ook meer te buurten. Daarom zou het heel fijn zijn als er meer mensen komen. Het eten is goed, we hebben genoeg keuze. Binnenkort zijn er ook kleine maaltijden, de grote zijn toch wat te groot voor mij. Ik eet drie dagen in de week hier en de andere dagen eet ik thuis. Vaak beginnen we met een soepje, dan een hoofdgerecht en een nagerecht. Er is ook een spaarkaart waarmee je een cadeau kunt uitkiezen bij het sparen van zegels. Ik ben de laatste keer voor een grote tas met boodschappen gegaan!”

Je kunt zelf de dagen opgeven waarop je komt. Dat kan maandag, woensdag of vrijdag zijn”, gaat Noud verder. “Bami, nasi, varkenshaasje en hachee zijn mijn favorieten, maar er zijn nog veel meer maaltijden, ook bijvoorbeeld verschillende visgerechten. Ik zou het meerdere mensen aanraden om gezellig met elkaar te zijn en samen te eten en buurten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Voorheen zaten we met ruim 10 personen aan een grote tafel te eten, dat was heel gezellig! Nu zijn er minder gasten en dat is jammer. Je hoeft geen zondagspak aan en je mag gerust in een overal met klompen aan komen. We zijn gewoon mensen onder elkaar en ik vind het belangrijker om met elkaar te buurten, daarvoor hoef je er niet op je best uit te zien.” Naast het eten is er nog meer te doen in het Buurthuis. “Op de maandag is er ook nog biljarten en de Bezige Bijen die creatief bezig zijn. Op de woensdag ga ik eerst sporten hier in de gymzaal en daarna de maaltijd eten. Op de vrijdag is het buurthuis open zodat wij onze maaltijd kunnen eten.”

Wilt u een keer gratis komen proefeten bij het Eetpunt op 13, 15 of 17 november? Dat kan! Neem vóór 3 november contact op met dorpsondersteuner Bart Drouen (bart.drouen@levgroep.com of 06-16280572) of kom op woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur langs in het Buurthuis voor meer informatie of het invullen van de gewenste maaltijd. Of wil je als vrijwilliger bij het Eetpunt een gezellige en smakelijke middag verzorgen? Ook dat kan!