Afbeelding

Muzikale Seniorentalenten geven hun eerste concertoptreden

Algemeen

Beek en Donk - In een in Kerstsfeer omgetoverd Muziekcentrum Het Anker vond op zondag 17 december het Winterochtendconcert plaats, georganiseerd door Stichting Muziek Opleiding (SMO) van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Een dertigtal leerlingen in de leeftijd van 6 tot 75 jaar waren gespannen voor hun optreden tijdens dit Winterochtendconcert. Voor de meeste van hen was het de eerste keer voor publiek en dat gold ook voor het vijftal Senioren muzikanten.

Seniorenvereniging Beek en Donk heeft begin vorig jaar het initiatief genomen belangstellende leden kennis te laten maken met het bespelen van een muziekinstrument. In samenwerking met SMO van O&U zijn een half jaar geleden een zestal enthousiaste senioren begonnen met het volgen van muzieklessen en het leren bespelen van een blaasinstrument. Jammer dat een persoon tijdelijk het volgen van de muzieklessen heeft moeten onderbreken wegen persoonlijke omstandigheden, maar het vijftal senioren (Antonieke, Carla en Mieke op saxofoon, Ingeborg op trompet en Mariëtte op trombone) hebben met heel voor plezier en actief, wekelijks de lessen gevolgd bij de muziekdocenten Hanneke van Bokhoven (saxofoon) en Mari van Gils (trompet en trombone). Het gaf hun heel veel lol en positieve energie om zo samen muziek te maken en met elkaar de eerste stappen te kunnen zetten in hun muzikale carrière. Met de nodige spanning, maar vol vertrouwen werd er toegewerkt naar een optreden tijdens het Winterochtendconcert. 

In een volgepakt Muziekcentrum Het Anker werd op het hoofdpodium, vol in de spotlights (en met ondersteuning van Hanneke en Mari) een heel goed gespeeld Stille Nacht, Heilige Nacht ten gehore gebracht. Een luid applaus na afloop was dan ook meer dan verdiend. Wat stonden ze vol trots te glunderen na deze gezamenlijke prestatie! Dit smaakt naar meer was dan ook het algemene gevoel bij de optredende muzikanten. Zij willen dan ook zeker doorgaan en zo stap voor stap door het samen spelen hun repertoire verder uitbreiden. Maar hoe leuk zou het zijn om het plezier van met elkaar muziek maken te kunnen delen met nog meer muzikanten? Dus heeft u al ooit een instrument bespeeld en/of wilt u ook graag samen met anderen een muziekinstrument leren bespelen en vooral met elkaar muziek maken, informeer dan eens bij Antonieke, Carla, Mariëtte, Mieke of Ingeborg naar hun ervaringen. Natuurlijk mag u ook geheel vrijblijvend contact opnemen met SMO via mail: opleiding@oenu.nl. Toch liever iemand live gesproken, bel dan Joep van Dijk op 06-46970485. Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.