Afbeelding
Foto: Joost Duppen

VIDEO’S: Opsporing Verzocht deelt beelden aangestoken brand Lieshout

Algemeen

Lieshout - Op bedrijventerrein De Stater in Lieshout brak dinsdagavond 9 januari een grote brand uit. Een dag later vermoedde de politie al dat de brand aangestoken werd en dat wordt nu bevestigd via camerabeelden. Opsporing Verzocht roept mensen die iets gezien hebben op zich te melden bij de politie.

Op de beelden is te zien hoe rond 20.15 uur twee mannen handelingen uitvoerden in de gang tussen het getroffen pand en het gebouw ernaast. Vermoedelijk waren ze in de weer met een brandbare vloeistof. Later is ook een jerrycan aangetroffen. 


Vluchtroute en voertuig
De politie vermoedt dat de verdachten via de achterkant van het pand naar Het Laar zijn gevlucht richting het Wilhelminakanaal. Op beelden uit de omgeving zijn rond 20.45 uur – een half uur na de brandstichting – twee wandelende voorbijgangers te zien. Het is niet zeker of dat de mannen zijn die bij de brandstichting betrokken waren of dat het om mogelijke getuigen gaat. Verder stond volgens een getuige die dinsdagavond op een zandpad in de buurt een donkerkleurige auto geparkeerd. Die kan mogelijk van de daders zijn geweest.

Neem contact op met de politie
De pandeigenaar, de huurders en de politie hebben geen enkel idee uit welke hoek de brandstichting komt. De recherche wil daarom graag in contact komen met iedereen die iets over een motief weet of vermoedt. Wie herkent de twee mannen op de beelden en/of heeft die avond van 9 januari iets opvallends gezien? Wie weet meer over de vluchtroute van de daders of beschikt mogelijk over beelden waar zij op kunnen staan? Meld dit via de Opsporingstiplijn van de politie (gratis): 0800 - 6070 of  Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000.


Afbeelding