Vanwege hun 50-jarig jubileum kan de jeugd-wieler-vijfdaagse ook op een bijdrage vanuit de Dorpsraad Lieshout rekenen.
Vanwege hun 50-jarig jubileum kan de jeugd-wieler-vijfdaagse ook op een bijdrage vanuit de Dorpsraad Lieshout rekenen. Foto:

Dorpsraad Lieshout ondersteunt volop initiatieven

Algemeen

Lieshout - Dorpsraad Lieshout ondersteunt niet alleen met raad, maar ook met daad. Onlangs hebben ze weer besloten om ondersteuning te gaan bieden aan de wieler-jeugd-vijfdaagse (vanwege hun 50-jarig jubileum), aan het dialectenfestival en ook -samen met de andere Laarbeekse dorpsraden- aan de organisatie die een open-tuinen route voor Laarbeek op gaat zetten. Mooie initiatieven die de leefbaarheid in het dorp bevorderen en dus op financiële ondersteuning van de Dorpsraad mogen rekenen.

Leefbaarheidsinitiatieven zijn er in alle maten en vormen. Gelukkig weten deze initiatiefnemers de weg naar de subsidiepot van de Dorpsraad steeds beter te vinden. De commissie Leefbaarheid van de Dorpsraad Lieshout beoordeelt deze aanvragen steeds op basis van een aantal vooraf opgestelde criteria, die terug te vinden zijn op de site van de Dorpsraad (www.dorpsraad-lieshout.nl). Na beoordeling kennen zij al-of-niet een subsidie toe. 

Portemonnee getrokken
Zo heeft de commissie de portemonnee getrokken om het Dialectenfestival beter zichtbaar te maken. Het dialectenfestival is immers een evenement dat de inwoners samenbrengt en duidelijk iets toevoegt aan de sociale cohesie in het dorp. Ook de jeugd-wieler-vijfdaagse is zo’n evenement dat wat ondersteuning verdient ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. Ook hier brengen de vrijwilligers veel inwoners op de been en bieden ze de jeugd een mooi evenement aan. Ook de organisatie van de open tuinen route kan rekenen op ondersteuning van de Lieshoutse Dorpsraad. Met de ondersteuning willen ze, in dit geval, de vrijwilligers een zetje in de rug geven om dit evenement ook in Laarbeek van de grond te krijgen.

Voorwaarden
Allerlei leefbaarheidsinitiatieven worden dus ondersteund. Leefbaarheid is immers een breed begrip. Gelukkig heeft de Dorpsraad budget om in de volle breedte te ondersteunen. Organiseert u ook een evenement in Lieshout en heeft u twijfel of uw evenement ondersteund zou kunnen worden? Doe dan navraag bij de Dorpsraad via info@dorpraad-lieshout.nl of vul het aanvraagformulier in. Wellicht kan ook uw evenement immers zomaar extra ondersteund worden.