Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Meningen ophalen bij ruim 9000 huishoudens

Gemeente

Laarbeek - De gemeente Laarbeek is bezig met het opstellen van de Omgevingsvisie Kernen voor de vier dorpen in Laarbeek. De meningen en ervaringen van de inwoners uit de vier dorpen zijn daarbij een belangrijke informatiebron; wat vindt een inwoner van zijn of haar dorp en wijk? Daarom ontvangen volgende week alle huishoudens in de bebouwde kommen van Laarbeek een uitnodiging om een enquête in te vullen. 

Wethouder Ron van den Berkmortel: “Ik roep iedereen op om de vragenlijst in te vullen, zodat we een goed beeld krijgen wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van hun dorp. Uw mening doet ertoe.” In december 2021 heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Buitengebied vastgesteld. Met de Omgevingsvisie Kernen erbij, ontstaat er een totaalbeeld voor de toekomst van Laarbeek.

Hoe ontwikkelt Laarbeek zich de komende 10 jaar
De omgevingsvisie geeft aan hoe we willen dat het wonen en leven in Laarbeek zich de komende 10 jaar ontwikkelt. Het gaat over onderwerpen zoals de inrichting van de leefomgeving, wonen, voorzieningen, vervoer en verkeer, veiligheid en natuur. Hoe blijven de verschillende dorpen in Laarbeek aantrekkelijk? Wat zijn belangrijke thema’s voor de komende tijd, waar gaat het goed en waar kan het beter? Daarover gaan de vragen in de enquête. De resultaten van dit onderzoek geven inzicht in wat er leeft onder inwoners.

De vragenlijst
Het Onderzoeksbureau Het PON & Telos voert het onderzoek in opdracht van de gemeente uit. In de uitnodigingsbrief die inwoners ontvangen staat een verwijzing naar een website waar de enquête anoniem ingevuld kan worden. Voor diegenen die dat niet wensen is ook een papieren versie beschikbaar. Die kan opgehaald en ingeleverd worden bij het gemeentehuis, de dorpshuizen in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout en De Dreef in Aarle-Rixtel. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt en zijn nooit te herleiden naar individuele personen. Invullen kan tot en met 10 december.