Spartaanse uitwisseling met Engelsen zeer geslaagd

NULL

Spartaanse uitwisseling met Engelsen zeer geslaagd


Beek en Donk - In het kader van de jaarlijkse uitwisseling tussen Sparta’25 en de Engelse voetbalvereniging Sandiacre Town FC brachten het afgelopen paasweekend 61 jeugdspelers met hun begeleiders een bezoek aan Beek en Donk.


Deze uitwisseling, die zijn oorsprong vond in 1984, vond dit jaar voor 32e keer plaats. De jeugdige gasten werden tijdens hun verblijf ondergebracht bij gastgezinnen, ouders van de jeugdspelers van Sparta’25 die bij deze uitwisseling betrokken zijn.

Na een lange en vermoeiende reis arriveerden de Engelse vrienden op goede vrijdag rond de klok van 16.00 uur bij Sportpark ’t Heereind, waarna zij aan de gastouders werden voorgesteld. Na een welverdiende nachtrust begon zaterdagochtend het daadwerkelijke programma met een rondleiding in het PSV stadion. Daarna verplaatste men zich naar Best, waar gezamenlijk met de jeugdige Spartanen een activiteitenprogramma werd afgewerkt. In de avond werden voor het eerst de voetbalschoenen aangetrokken voor het mixvoetbaltoernooi, waarbij de Engelse en Nederlandse jeugdspelers het in gemengde teams tegen elkaar opnamen.

De zondagmiddag stond in het tekenen van de wedstrijden tussen Sparta’25 en Sandiacre Town FC. Van de in totaal vijf wedstrijden moesten de Spartanen in drie wedstrijden hun meerdere erkennen, de andere twee wedstrijden werd in Nederlands voordeel beslist. ’s Avonds was er voor alle deelnemers een spellentocht.

2e Paasdag werd doorgebracht in Bobbejaanland en ’s avonds vond het grootse afscheidsfeest plaats. Een avond waar de kinderen (maar ook volwassenen) uit hun dak gingen en rond middernacht werd gezamenlijk het zeer toepasselijke lied ‘You’ll never walk alone’ uit volle borst gezongen.

Op dinsdagochtend werden om acht uur de Engelse gasten uitgezwaaid door de Beek en Donkse jeugdspelers en gastouders. Daarmee kwam er een einde aan een wederom zeer geslaagde uitwisseling tussen beide voetbalverenigingen waarbij de nodige vriendschapsbanden weer zijn versterkt en nieuwe vriendschappen zijn gesloten.