Niels Vissers lijkt na te denken hoe hij keeper Niek van Zutphen kan passeren.
Niels Vissers lijkt na te denken hoe hij keeper Niek van Zutphen kan passeren. Foto:

Mariahout wint verdiend van buurman VOW

Mariahout - Er waren erg veel bezoekers afgekomen op deze enige derby in deze klasse tegen buurman VOW uit Zijtaart. Door trieste omstandigheden, maar vooral onwelwillendheid van de KNVB, werden Mariahout en VOW gedwongen om deze derby op een donderdagavond te spelen.

VOW kwam goed uit de startblokken en scoorde al binnen 2 minuten. Deze treffer werd echter gemaakt in buitenspelpositie, waardoor de stand 0-0 bleef. Na 20 minuten had Tim Barten een goede actie en diens voorzet werd door Haike van der Burgt bij de eerste paal ingetikt. Keeper Niek van Zutphen, de beste keeper uit deze klasse, redde bekwaam. Hierna waren de rollen omgedraaid. Haike had een goede actie en Tim Barten schoot op doel voorbij doelman Van Zutphen, maar Guus van de Crommert redde op de doellijn. Net voor de pauze had doelman Luc de Wit een erg goede redding door een vlammend schot via de paal uit het doel te tikken. Na een onderbreking van 45 minuten door een stroomstoring kon de eerste helft hervat worden. Mariahout had heel slim gebruik gemaakt van deze lange onderbreking en ging direct, met een iets andere veldbezetting, volle bak op de aanval. Dit had meteen resultaat. Tim Aarts had een hele mooie actie en diens voorzet werd ingeschoten door goalgetter Tim Barten: 1-0. Mariahout voelde aan dat er meer kansen kwamen en wederom Tim Aarts legde heel subtiel de bal op aanvoerder Chiel van Wanrooij die een werkelijk prachtig doelpunt maakte met een vlammend schot van ruim 25 meter stijf in de kruising: 2-0!

Na de rust zette VOW een tandje bij onder aanvoering van uitblinker Stef van Berlo die een hele goede wedstrijd speelde. De voorwaartsen van VOW waren echter niet bij machte om hun directe tegenstanders de baas te kunnen zijn. Mariahout kreeg drie goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Keeper Van Zutphen hield VOW echter op de been na schoten van Tim Barten, Dennis Veldpaus en nogmaals Tim Barten na goed voorbereidend werk van Joep van Hoof. Invaller Joppe Fassbender ontving de rode kaart nadat hij de doorgebroken spits Niels Vissers neerlegde. Met 10 man lukte het VOW toch om te scoren. Mariahout verloor even de concentratie en was regelmatig met teveel spelers voor de bal waardoor VOW zelfs nog een kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk was het invaller Sander Brugmans die de 3-1 binnenschoof, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Robert Benders de wedstrijd beƫindigde.