Spektakelstuk Mariahout en Boskant levert geen winnaar op

Mariahout - Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld, maar onder slechte weercondities, hielden Boskant en VV Mariahout elkaar zondag in evenwicht. In Boskant werd het een spektakelstuk. Beide teams wisten onder de goede leiding van scheidsrechter van Dorst vier keer te scoren: 4-4.

Mariahout begon sterk en kreeg in de 3e minuut al een goede kans. Stijn van den Heuvel schoot voorlangs. Na 10 minuten een scrimmage voor de goal van Boskant, de bal viel voor de voeten van Tim Aarts die de bal vanaf zestien meter beheerst in de rechterbenedenhoek schoot: 0-1. Na 19 minuten spelen kon de eerste kans voor Boskant worden genoteerd. Twee aanvallers konden vrij door het centrum oprukken. In eerste instantie brengt doelman Luc de Wit nog redding, maar in tweede instantie wordt de bal door Jim van de Zanden binnen geschoven: 1-1. Hierna was het weer Mariahout dat in de aanval ging en dat resulteerde een kwartier later in een 1-2 voorsprong. Stijn van den Heuvel sprong hoger dan de doelman van Boskant en kopte de voorzet van David van Rossum binnen. De laatste 10 minuten voor rust nam Boskant het initiatief over, maar verder dan enkele schoten kwam de gastheer niet.

Waar Mariahout in de eerste helft de bovenliggende partij was wist Boskant in de tweede helft te domineren. In de 55e minuut schoot Yannick Opheij de 2-2 tegen de touwen. Toch was het Mariahout dat in de 65e minuut voor de derde keer op voorsprong kwam. Tim Aarts maakte zijn tweede goal van de middag door een vrije trap van Joep van Hoof van dichtbij binnen te schieten. Boskant schakelde een tandje bij en ging feller de duels aan. Dat leverde al snel de 3-3 op. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd komt Boskant voor de eerste keer op voorsprong. Brett Veldkamp wordt wederom laag ingespeeld in het zestienmetergebied, draait weer knap weg van zijn directe tegenstander en schiet de bal via de binnenkant van de paal binnen: 4-3. Mariahout wist in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren met dank aan verdediger Huib van Zutphen, die als extra spits mee naar voren was gestuurd. Vanaf 30 meter wist hij de doelman te passeren en liet daarmee de 4-4 eindstand op het scorebord noteren.

Het gelijkspel was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Komend weekend is Mariahout 1 vrij. Op zondag 7 april speelt Mariahout een thuiswedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide, aanvang 14.00 uur.