Energiek Sparta’25 wint van SV TOP

Beek en Donk - Sparta’25 heeft zondag uitstekende zaken gedaan door SV TOP met 3-1 te verslaan. Tot speelronde 7 stonden de Ossenaren nog op een een tweede plaats, maar de jonge ploeg van trainer en ex-profvoetballer Gerry Schaap werd met 3-1 verslagen. Een verdiende overwinning voor Sparta’25.

Met name de energie die Sparta’25 in de wedstrijd stak, was bewonderenswaardig. In de eerste helft werden bijna alle duels gewonnen en werden alle aanvallen van SV TOP al voor de eigen zestienmeter geneutraliseerd. Heel veel grote kansen leverde dat in het begin van de wedstrijd voor Sparta’25 nog niet op, maar met de minuut werden de Spartanen gevaarlijker. De 1-0 bleef dan ook niet uit. Denzel Hajema werkte een voorzet knap binnen nadat de goed leidende scheidsrechter Van Helden het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van SV TOP (terecht) negeerde. Nog voor rust had Sparta de voorsprong al kunnen uitbreiden, maar de paal bracht redding voor SV TOP, waardoor de voorsprong van Sparta’25 beperkt bleef tot één doelpunt.

Direct na rust probeerde SV TOP uit een ander vaatje te tappen. De duels waren even voor de Ossenaren, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Doelman Bram Werdens hoefde niet serieus in actie te komen. In de zestigste minuut kopte Cas Verbruggen de 2-0 tegen de touwen. Het was Cas’ derde doelpunt in twee wedstrijden. Hiermee was het verzet gebroken. SV Top geloofde niet meer in een goede uitslag en Sparta’25 ging met nog meer zelfvertrouwen spelen. De 3-0 liet niet lang op zich wachten. In de 68e minuut bracht Freek Schoones de stand op 3-0. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Enig smetje was dat enige echte grote kans voor SV TOP meteen een doelpunt opleverde. De ploeg uit Oss probeerde daarna nog een slotoffensief op te zetten, maar het was juist Sparta’25 dat nog enkele keren gevaarlijk werd. Eindstand 3-1.

Het was de derde thuisoverwinning voor Sparta’25. Opvallend, omdat in het kampioensjaar 2022-2023 slechts eenmaal thuis gewonnen werd. Trainer Jurgen van Wanrooij heeft zijn ploeg goed op de rails. Door de versterkte degradatie die de KNVB nodig acht, zijn er veel punten nodig om ook volgend jaar actief te zijn in de eerste klasse. De Beek en Donkenaren zijn echter goed op weg.