Clubkampioenen Mark van Melick, Casper van Brussel, Stefanie Martens en Esther Houwen.
Clubkampioenen Mark van Melick, Casper van Brussel, Stefanie Martens en Esther Houwen. Foto:

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Bij B.C. De Ganzeveer stond afgelopen zondag in het teken van de clubkampioenschappen voor de senioren. Het was voor het eerst sinds jaren dat de clubkampioenschappen weer op een zondag gespeeld werden.

’s Ochtends vroeg werd begonnen met de gemengd dubbels. Dat er gemengd dubbels gespeeld werden tijdens de clubkampioenschappen was zelfs nog langer geleden dan dat de clubkampioenschappen in het weekend gespeeld werden. Dat het er spannend aan toe ging bleek wel uit het feit dat er in één van de vier poules een beslissende set gespeeld moest worden omdat het verschil tussen de nummer 1 en 2 van de poule zelfs in punten gelijk was. In de kwartfinales eindigde één wedstrijd in een driesetter, terwijl een andere kwartfinale zelfs nog spannender was met setstanden van 22-20 en 29-27. Ook een halve finale en de finale werden beslist in drie sets waarin uiteindelijk Mark van Melick en Anna van Dijck als winnaar uit de bus kwamen. Nadat er aan het eind van de ochtend al een aantal singles gespeeld werd, werd er na de lunch (met een uitsmijter als optie) ook begonnen aan de dubbels. Daarin was het vooral in de herendubbel B spannend, waar alle poulewedstijden in een gelijkspel eindigden en er op punten beslist werd wie zich plaatsten voor de finale.

Halverwege de middag stonden de eerste finales op het programma. Het lijkt wel of er een vloek rust op de beker van de herenenkel B. Telkens als iemand die beker voor de derde keer kan winnen, lukt dat niet. Ook dit keer ging het mis. David de Groot, de winnaar van de afgelopen twee jaar, verloor in een spannende halve finale van Martijn Verbakel. In de finale van de herenenkel B ging Casper van Brussel er na drie sets uiteindelijk met de beker vandoor. Hij werd voor het eerst clubkampioen en pakte ook meteen de dubbel. De finale van de herendubbel B wist hij te winnen samen met Maarten van Geel. Ook in de damesenkel B wist iemand te winnen die nog nooit eerder clubkampioen was geworden. Esther Houwen legde beslag op de beker door te winnen van Manon van Deursen. In zowel de damesenkel A als de herenenkel A bleef een verrassing uit en werden Stefanie Martens en Mark van Melick voor respectievelijk het vierde en derde jaar op rij clubkampioen.