Afbeelding
Foto:

NK kwalificatiewedstrijden RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - De rijdsters van de NK-klasses bij RC de Oude Molen hebben de afgelopen tijd drukke weekenden achter de rug. Op zaterdag 20 en zondag 21 april was de kwalificatiewedstrijd solodans in Mierlo en op zondag 28 april de kwalificatiewedstrijd vrijrijden, waar bij de laatste ook de nationale klasses mee mochten doen.  

Op zaterdag 20 april mochten de jongste categorieen, tots mini’s en espoirs, hun verplichte en vrije dansen rijden. Voor sommige rijdsters was het zelfs de eerste danswedstrijd ooit. Ook was het de eerste wedstrijd van het seizoen, wat altijd spannend is. De uitslag: Tots: Tess Raaijkmakers 3e, Guusje Donkers 6e, Iza Tossaint 7e, Kylana Logemann 9e. Mini’s: Sofie Zdziech 7e, Nena Clignett 15e, Emma Donkers 17e. Espoirs: Meike Meeusen 6e. Op zondag mochten Gwenn Gilsing bij de jeugd en Anouk Verbugt bij de junioren hun styldance en vrije dans rijden. Bij allebei ging het helaas niet zoals ze hadden gehoopt, dus nu maar weer hard trainen voor de volgende wedstrijd. Gwenn is 2e geworden en Anouk 4e.  

Vrijrijden
Op zondag 28 april mochten zowel de nationale klasse als de NK klasse hun wedstrijd rijden bij het vrijrijden. Bij de rolrinkels reden Quinn van Stiphout en Hannah Spijker hun allereerste wedstrijd ooit, en dat terwijl ze nog maar 5 en 6 jaar oud zijn. Hannah is 11e geworden en Quinn 12. Amelie Verhofstad reed bij de prepupillen een nette kur en is hiermee 4e geworden. Bij de pupillen waren de rijdsters aan elkaar gewaagd, wat voor een spannende wedstrijd zorgde. Guusje Donkers is 1e geworden, Iza Tossaint 2e, Kylana Logemann 3e en Janne van Heeswijk 4e. Tess Raaijkmakers heeft bij de tots een nette kur gereden en is hiermee 3e geworden. Bij de mini’s is het deelnemersveld erg sterk, maar Elise Oerlemans, Emma Verhofstad, Sofie Zdziech en Juul Nooijen hebben zich goed staane gehouden. Sofie is 9e geworden, Juul 11e, Emma 14e en Elise 16e. Bij Ella Weekamp, die reed in de klasse cadet, ging het helaas niet zoals ze had gehoopt, ze heeft de 5e plek behaald.