Afbeelding
Foto:

50e Wielerjeugdvijfdaagse gaat bijna van start

Activiteiten & Evenementen

De 50e editie van wielerjeugdvijfdaagse voor de jeugd van Lieshout en Mariahout wordt van 15 tot en met 19 april in Lieshout gehouden. Er zijn al veel kinderen ingeschreven en daar is de organisatie erg blij mee. In dit jubileumjaar wordt op woensdagmiddag een speciale fietsclinic voor de kinderen uit Laarbeek georganiseerd. Leer jij fietsen als een echte wielrenner? 

Voor de Wielerjeugdvijfdaagse van dit jaar zijn al 174 kinderen aangemeld. De organisatie is ontzettend blij met dit grote aantal. Wil jij nog meedoen? Inschrijven kan nog steeds. Je kunt je nog digitaal inschrijven via: www.wielerjeugdvijfdaagse.nl of kom op maandag 15 april om 18.30 naar de Floreffestraat en meld je alsnog aan.

Op woensdagmiddag 17 april organiseren zij samen met de vrijwilligers van R&TC Buitenlust en met Laarbeek Actief een fietsclinic. Tijdens deze fietsclinic leer je op een speelse manier, via diverse oefeningen je fiets nog beter onder controle te houden. De clinic voor groep 3, 4, 5 is van 15.00 tot 16.00 uur, groep 6, 7, 8 is van 16.00 tot 17.00 uur aan de beurt. De clinic vindt plaats op het grasveld aan de Floreffestraat bij de skateramp in Lieshout. Neem je eigen fiets en helm mee. Heb je geen helm? Dan kun je deze ter plekke lenen. Aanmelden kan via de site van Laarbeek Actief: www.laarbeekactief.nl tot en met 11 april.

Zowel bij de fietsclinic als bij de wielerwedstrijden is publiek heel erg welkom. Bent u wat minder ter been en kunt u niet zo lang staan. Er is tijdens de wedstrijden ter hoogte van de Start-Finish een tribune aanwezig waar u kunt zitten zodat u de kinderen ook even kunt komen aanmoedigen. Het is een gezellig evenement en nu het wat langer licht is, een reden om nog even het dorp in te gaan en dit evenement te bezoeken.