Afbeelding
Foto: Alexander Brutsaert

Informatiepunt Piet van Thielplein verwelkomt ruim honderd bezoekers tijdens opening

Algemeen

Beek en Donk - De Winkeliersvereniging en Centra Management Laarbeek kregen de afgelopen maanden verschillende vragen vanuit bewoners, bezoekers en ondernemers over de verbouwing van het Piet van Thielplein. Vanuit daar ontstond het idee om een informatiepunt in te richten. De opening van dit punt vond plaats op zaterdag 6 april. 

Centramanager Ingrid Heusschen neemt op het einde van de dag de honneurs waar namens de Laarbeekse ondernemers. Op de eerste dag ontvangt zij, samen met vrijwilliger Martien van de Loo en Jean-Louis van Aerle (voorzitter Winkeliersvereniging), bijna honderd vragen over alles wat met de verbouwing te maken heeft. “Omwonenden, maar ook winkelend publiek komt langs om iets te vragen of een kijkje te nemen”, zegt Heusschen. 

Vragen 
“Er zijn vooral vragen over de fasering van het plein en de beplanting”, vervolgt de centramanager, die aanvult dat er ook ‘volwassen bomen’ komen. “Anders zijn we over dertig jaar nog steeds bezig.” Een geïnteresseerde vrouw vraagt dan ook bij binnenkomst: “Krijgen wij een mooie voortuin? Nu ziet het er een beetje kalig uit.” Heusschen neemt de vrouw mee naar het lijstje van toekomstige planten. “Kijk, deze soorten komen voor jullie deur te staan.”

Als er specifieke vragen zijn waarop de manager geen antwoorden heeft, schiet omgevingsmanager Veerle van der Aar de bewoners te hulp. In sommige andere gevallen kan het wat langer duren. Dan komen de desbetreffende vragen later terecht bij de juiste personen binnen de projectgroep. Daarom kunnen bezoekers hun gegevens achterlaten. Heusschen: “Zolang er vragen zijn, blijven we elke zaterdag open.”

Rol van bewoners
De invulling van het informatiepunt is volledig vanuit de bewoners zelf. Heusschen: “De bereidheid om elkaar te helpen is enorm groot. Dat is fijn, want dat toont betrokkenheid bij ons gezamenlijke plein. Bewoners en ondernemers hebben een gemeenschappelijk doel: zorgen dat het plein van een lelijk eendje uitgroeit tot een prachtige plek.”