Afbeelding
Foto:

Meer kleur en leven in de Heesweg met bloemen

Dier & Natuur

Beek en Donk - De Heesweg fleurt alweer voor het zesde jaar de straat op met 16 bloembakken. Een groep buurtbewoners geeft deze bloembakken de hele zomer water. Naast het geven van water zijn de buurtbewoners ook actief met: onderhoud bloemperken tegenover de speeltuin, onderhoud en reparatie van de social sofa en een jaarlijkse schoonmaak van de speeltoestellen.

In de straat staan ook vier mooie amberbomen maar de boomspiegels (stuk grond rondom de stam) konden wel wat opgevrolijkt worden met bloemen. Beppie van Stiphout raakte geïnspireerd door de guerilla tuinierders. Dit is een stichting die het planten van bloemen op kale plekken in de bebouwde kom stimuleert en ondersteunt (www.guerillagardeners.nl). In elke straat of wijk zie je wel een kale plek waar wat bloeiends gezet kan worden. Je hoeft ook niet in het groot te denken. Als iedereen een kaal plekje in zijn buurt aanplant dan krijg je een steeds grotere biodiversiteit.

In samenspraak en met financiële ondersteuning van Jos, de Groencoach van de gemeente Laarbeek, hebben ze nu met de buurtbewoners de vier kale boomspiegels aangeplant. De wilde bijen in Nederland hebben het zwaar en zo wordt het een bloemenfestijn voor bijen en vlinders. Het is fijn dat de gemeente deze initiatieven ondersteunt en met de inwoners meedenkt. De planten komen van Tuincentrum de Heikant. Hopelijk worden meer mensen ‘aangestoken’ om hun straat of wijk ook meer te vergroenen.